Voorbeeld pagina

Het LLW in Lelystad

De locatie van het kamp is verplaatst naar scoutinggroep Ascanen bij het prachtige Belevenisbos. Hier wordt iedereen vrijdag voor het Landelijk Luchtscouts Weekend verwacht om het gehele weekend diverse luchtscouting activiteiten te doen.

Tijdens dit kamp zullen de verschillende scoutinggroepen elkaar leren kennen, maar ook de kennis met elkaar uit wisselen. Dit doet men tijdens de verschillende activiteiten door samen te werken, maar ook door ’s avonds bij het mega kampvuur met elkaar te praten en te vertellen over de verschillen luchtscoutingavonturen!

Programma
Drie dagen Landelijk Luchtscouts Weekend begint vrijdagochtend met een inloop, waarbij de scouts de tijd krijgen om tenten op te zetten en het terrein te verkennen.
De middag start met een centrale opening, waarbij alle luchtscouts hun yell laten klinken en het kennismakingsspel spelen. Later die middag vindt de eerste ronde plaats van het ATC-Spel, waar de strijd tussen de luchtscouts begint!

Zaterdag gaan de scouts na het ontbijt naar hun gekozen activiteit. Waarbij ze een coole workshop kunnen doen. Zo biedt HCC o.a. een workshop drone vliegen aan, ook kan gekozen worden voor de activiteit lijn gestuurd vliegen, of maakt de scout een raket? Om die vervolgens zo hoog mogelijk de lucht in te schieten!

Zondagochtend kunnen de scouts naar verschillende gave activiteiten, waarbij er geklommen kan worden in bomen, een vlieger gebouwd kan worden en er kan een bezoekje gebracht worden aan het Reizend Scoutingmuseum.

Draaiboek (concept)

Het Landelijk Luchtscouts Weekend begint steeds meer vorm te krijgen. De plannen veranderen van schetsen in concrete doelen, waardoor steeds meer zichtbaar wordt wat het aanbod wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde.

Ons doel is dat het LLW meer is dan een kamp met activiteiten. Met dit kamp kunnen we luchtscouting bekender maken, elkaar helpen door kennis uit te wisselen en waar mogelijk vaker samenwerken. Ons perspectief is dan ook dat het Landelijk Luchtscouts Weekend jaarlijks terugkomt.

Programma

Drie dagen Landelijk Luchtscouts Weekend begint vrijdagochtend met een inloop, waarbij de scouts de tijd krijgen om tenten op te zetten en het terrein te verkennen. Er worden op dat moment verschillende inloop activiteiten aangeboden in het thema van luchtscouting. Ook kunnen de scouts een kijkje nemen bij het Reizend Scoutingmuseum, de Scoutshop en het Avonturenhuis.
De middag start met een centrale opening, waarbij alle luchtscouts hun yell laten klinken en het kennismakingsspel spelen. Later die middag vindt de eerste ronde plaats van het ATC Spel, waar de strijd tussen de luchtscouts begint!

Zaterdag gaan de scouts na het ontbijt naar hun gekozen activiteit. De keuze bestaat uit het bezoeken van Aviodrome of een coole workshop op het terrein van Scoutinglandgoed Zeewolde. De ontwikkelingen van de workshops zijn nog in volle gang, maar de volgende workshops staan al op de planning: HCC biedt een workshop drone vliegen aan, lijn gestuurd vliegen, en een raket maken om die vervolgens zo hoog mogelijk de lucht in te schieten. Deze dag wordt afgesloten met de halve finale van het ATC Spel.

Zondagochtend kunnen de scouts naar verschillende gave activiteiten op het Landgoed, waarbij er geklommen kan worden in het Avonturenhuis, wandelen met een aquabal over het water of nog een bezoekje gebracht kan worden aan het Reizend Scoutingmuseum. Daarnaast zullen er diverse luchtscouting activiteiten aangeboden worden.
Eind van de ochtend wordt de finale van het ATC Spel gespeeld, gevolgd door de sluiting met knallende prijsuitreiking voor de beste ATC’er!

Vrijwilligers gezocht

Meld je aan als vrijwilliger voor het allerleukste luchtscouting weekend van 2022! De Luchtverkenners uit Hellevoetsluis en Luchtscouting de Drones uit Drachten organiseren bij Landgoed Zeewolde het Landelijk Luchtscouts Weekend.

Voor de uitdagende activiteiten die aangeboden worden is de werkgroep nog op zoek naar versterking! Denk hierbij aan het opbouwen van het kamp, verschillende workshops en demonstraties, maar ook bij het bezoek aan Aviodrome. 

Alle hulp kunnen we gebruiken van 26 mei tot en met 29 mei 2022, denk hierbij aan de kookstaf, technische staf en spelbegeleiders!
De inschrijfkosten bedragen € 22,50. Voor dit bedrag ontvangt iedereen een T-Shirt en een badge van het kamp. Ook zitten alle maaltijden inbegrepen.

Lijkt jou dit ontzettend leuk? Meld je aan via de link: https://sol.scouting.nl/as/form/41055/participant/new/

Aanmelden

Tijdens het Hemelvaart weekend wordt er een luchtscouting kamp op Scoutinglandgoed Zeewolde georganiseerd. De Luchtverkenners uit Hellevoetsluis en de Drones uit Drachten hebben hiervoor hun handen in een geslagen en gaan nieuw leven blazen in het Landelijk Luchtscouts Weekend. 

De laatste editie van het Landelijk Luchtscouts Weekend was in 2013. Door nieuw leven in het kamp te blazen, zorgen de Luchtverkenners en de Drones voor een fantastisch weekend voor alle luchtscouts.

Tijdens het kamp kunnen de jongeren andere Luchtscoutinggroepen ontmoeten uit heel Nederland. Maar wat minstens zo belangrijk is, dat er een luchtbrug geslagen kan worden tussen de groepen. En het promoten van luchtvaart onder de jeugd.

Tijdens het Hemelvaart weekend van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei 2022 worden er uitdagende activiteiten aangeboden rondom luchtscouting, zoals verschillende workshops, demonstraties en een bezoek aan Aviodrome.

De kosten van het kamp zijn € 75,- per scout en € 22,50 voor leiding en vrijwilligers. Voor dit bedrag ontvangt iedereen een T-Shirt en een badge. Ook worden alle maaltijden verzorgd door de kookstaf.

Lijkt je dit nou ook fantastisch voor jouw luchtscouts? Meld je dan vlug aan in SOL: https://sol.scouting.nl/as/form/41054/participant/new/