Draaiboek (concept)

Het Landelijk Luchtscouts Weekend begint steeds meer vorm te krijgen. De plannen veranderen van schetsen in concrete doelen, waardoor steeds meer zichtbaar wordt wat het aanbod wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde.

Ons doel is dat het LLW meer is dan een kamp met activiteiten. Met dit kamp kunnen we luchtscouting bekender maken, elkaar helpen door kennis uit te wisselen en waar mogelijk vaker samenwerken. Ons perspectief is dan ook dat het Landelijk Luchtscouts Weekend jaarlijks terugkomt.

Programma

Drie dagen Landelijk Luchtscouts Weekend begint vrijdagochtend met een inloop, waarbij de scouts de tijd krijgen om tenten op te zetten en het terrein te verkennen. Er worden op dat moment verschillende inloop activiteiten aangeboden in het thema van luchtscouting. Ook kunnen de scouts een kijkje nemen bij het Reizend Scoutingmuseum, de Scoutshop en het Avonturenhuis.
De middag start met een centrale opening, waarbij alle luchtscouts hun yell laten klinken en het kennismakingsspel spelen. Later die middag vindt de eerste ronde plaats van het ATC Spel, waar de strijd tussen de luchtscouts begint!

Zaterdag gaan de scouts na het ontbijt naar hun gekozen activiteit. De keuze bestaat uit het bezoeken van Aviodrome of een coole workshop op het terrein van Scoutinglandgoed Zeewolde. De ontwikkelingen van de workshops zijn nog in volle gang, maar de volgende workshops staan al op de planning: HCC biedt een workshop drone vliegen aan, lijn gestuurd vliegen, en een raket maken om die vervolgens zo hoog mogelijk de lucht in te schieten. Deze dag wordt afgesloten met de halve finale van het ATC Spel.

Zondagochtend kunnen de scouts naar verschillende gave activiteiten op het Landgoed, waarbij er geklommen kan worden in het Avonturenhuis, wandelen met een aquabal over het water of nog een bezoekje gebracht kan worden aan het Reizend Scoutingmuseum. Daarnaast zullen er diverse luchtscouting activiteiten aangeboden worden.
Eind van de ochtend wordt de finale van het ATC Spel gespeeld, gevolgd door de sluiting met knallende prijsuitreiking voor de beste ATC’er!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *